Hoeflon

Eigenaar Gert van Hoef van minikraan-producent Hoeflon pakt zelf regelmatig de fiets naar het werk. Lekker sportief! Met een leasefietsregeling stimuleert hij collega’s om ook vaker de auto te laten staan.

Meer weten?

Neem contact op met Leonard

“Wij regelen de aanmelding, 2wielerlease.nl regelt de rest. Het is echt heel laagdrempelig.”
Tinsaye Veenema, HR-medewerker

Kleine moeite, groot plezier voor medewerkers

Sommige secundaire arbeidsvoorwaarden leveren je als werkgever een hoop rompslomp op. Maar een leasefietsregeling? Die kost je bijna geen tijd, merken ze bij Hoeflon.

“Als iemand interesse heeft in een leasefiets, hoef ik alleen maar de aanmelding te regelen. Daarmee gaat de medewerker naar de showroom van 2wielerlease.nl. Daar weten ze in welke prijsrange onze collega’s een fiets kunnen uitzoeken en regelen ze de rest. Ik hoef aan het eind alleen nog digitaal akkoord te geven en de salarisadministratie te informeren”, vertelt Tinsaye Veenema, HR-medewerker bij Hoeflon.

Het Barneveldse bedrijf ontwerpt, bouwt en verkoopt mini-hijskranen. Die worden bijvoorbeeld gebruikt door aannemers, glaszetters en maakbedrijven. Bij Hoeflon werken zo’n 140 medewerkers. Een groot deel van de collega’s komt op de fiets. “En dat aantal is absoluut verhoogd door de leasefietsregeling”, vertelt Tinsaye. “Hierdoor kunnen we als bedrijf bijdragen aan de vitaliteit van onze werknemers.”

De Hoeflon-medewerkers betalen een deel van de leasekosten zelf, hun werkgever legt de rest bij. Als werknemer kun je zo voordelig een nieuwe fiets rijden, weet Tinsaye. Ze zocht zelf namelijk ook een leasefiets uit. “Dat ging heel soepel. Het is echt een fijne fietsenwinkel, ze helpen je er goed. En als er iets met je fiets is, wordt dat snel opgelost. Als het nodig is, halen ze je leasefiets zelfs op.”