Fietslease voor werkgevers
Wie naar het werk fietst, is gemiddeld 1 tot 2 dagen per jaar minder ziek. Bovendien dring je met een leasefiets de CO2-uitstoot van woon-werkverkeer terug. En je kunt deze populaire secundaire arbeidsvoorwaarde zelfs kostenneutraal aanbieden aan jouw medewerkers. Een nobrainer toch? Zeker omdat we jou bij 2wielerlease.nl al het papierwerk uit handen nemen en je één aanspreekpunt hebt van leaseovereenkomst tot onderhoud.
Gebruikers van fietslease
Dit zeggen onze klanten
Zo gaat het in z’n werk!
Kennismaking en uitleg
We komen graag bij je langs om meer uit te leggen over een fietsplan en de verschillende fiscale mogelijkheden. Het gesprek is natuurlijk vrijblijvend.
Voorstel leasefietsregeling
Na een financiële check werken we een voorstel voor de leasefietsregeling uit voor jouw bedrijf. Jij bent daarbij in control. Tot welk bedrag mogen jouw medewerkers bijvoorbeeld een fiets uitzoeken? En betaal jij als werkgever de leasekosten, doen jouw werknemers dat of delen jullie de kosten?
Medewerkers informeren
Als we onderling alles afgestemd hebben, kan jij je medewerkers blij maken! Wij helpen je daarbij met een presentatie in jouw bedrijf. We leggen hier alles uit over de leasefiets. Ook kunnen je medewerkers al hun vragen stellen. Verder krijg je van ons handige hulpmiddelen, zoals een kantineposter, uitnodigingskaarten en teksten die je kan delen in bijvoorbeeld je interne nieuwsbrief of op het intranet.
Fiets uitzoeken
Jouw medewerkers komen bij 2wielerlease.nl in Barneveld langs om een leasefiets uit te zoeken. We doen eerst een uitgebreide bodyscan. Daarbij kijken en meten we welk type fiets bij iemand past. Jouw medewerkers hebben bij ons keuze uit elk type fiets, van elk merk. Of ze nu bij ons in de showroom staan of niet.
Jouw goedkeuring
Heeft je medewerker een leasefiets uitgekozen? Dan krijg jij een digitale aanvraag voor de fiets in de mail. Jij kunt nu de aanvraag afkeuren of goedkeuren. Als je akkoord bent, ontvang jouw medewerker een code. Daarmee kunnen ze de gekozen fiets bij ons bestellen.
Aflevering fiets
Jouw werknemer krijgt een seintje als de fiets klaar staat. We geven nog een korte uitleg over hoe het zit met onderhoud en reparaties. Daarna kunnen je medewerkers de weg op!
Vragen?
Bel LeonardVeelgestelde vragen
- Wat kost een leasefietsregeling mijn bedrijf?
Dat hangt af van de keuzes die je maakt. Wie betaalt de leasekosten en de bijtelling bijvoorbeeld? En vraag je een eigen bijdrage of niet? In de praktijk gaat het meestal om een bedrag tot zo’n 100 euro per werknemer per maand. Maar als je dat wilt is het mogelijk om een leasefiets helemaal kostenneutraal aan te bieden aan jouw medewerkers. We vertellen je daar graag meer over in een adviesgesprek bij jouw bedrijf. Ook kunnen we meerdere scenario’s voor je doorrekenen.
- Wie kan ik een leasefiets geven?
Je kunt een leasefiets beschikbaar stellen aan werknemers met een vast of tijdelijk contract binnen jouw bedrijf. Als zzp’er, ondernemer of dga kun je zelf ook een leasefiets rijden met fiscaal voordeel.
- Hoe werkt de bijtellingsregeling?
De bijtellingsregeling werkt hetzelfde als bij een auto van de zaak. Je telt bij een leasefiets 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij het inkomen van de werknemer. Hierover houd je als werkgever de loonheffing in. Jouw werknemer ziet de bijtelling op zijn of haar loonstrook. Voorbeeld: Voor een fiets van 2.500 euro tel je per jaar 175 euro op bij het brutoloon van jouw werknemer. Jouw medewerker betaalt hier belasting over. In de praktijk gaat het om zo’n 60 tot 72 euro per jaar.
- Valt een leasefiets onder de WKR?
Nee, de leasefiets valt buiten de werkkostenregeling (WKR). Heb je nog vrije ruimte over binnen de werkkostenregeling? Dan kun je eventueel de bijtelling als eindheffingsbestandsdeel aanwijzen. Jouw werknemers hoeven dan minder of zelfs helemaal geen belasting te betalen over de leasefiets.
- Wie is eigenaar van de fiets gedurende de leaseperiode?
De fiets is eigendom van de leasemaatschappij en staat dus niet bij jou op de balans. Na afloop van de leaseperiode krijgt jouw medewerker de kans om de fiets over te kopen. Meestal betalen ze dan nog zo’n 15 tot 20 procent van de nieuwprijs. Werknemers zijn niet verplicht om de fiets over te kopen. Als jij doorgaat met de fietsregeling, kunnen ze ook een nieuwe leasefiets uitzoeken aan het einde van de leaseperiode.
Mag ik een half uur van jouw tijd?
Plan een korte presentatie in
Vul in
"*" geeft vereiste velden aan
Livingstonestraat 9B Barneveld