Mogelijkheden
Wensen
Overeenkomst
Aanmelding
Registratie
Fiets kiezen
Facturatie
Loonadministratie

Presentatie mogelijk- heden

Bekijk het stappenplan voor je werknemer
checklist
Stap 1
Mogelijkheden

Onze adviseur zal eerst de mogelijkheden voor jou bedrijf en werknemers presenteren. Zo ben je voorzien van alle belangrijke informatie om de juiste keuzes te kunnen maken.

Wensen in kaart brengen

Stap 2
Wensen

Samen met 2wielerlease worden de wensen in kaart gebracht. Hierbij krijg je advies op maat en zullen onze adviseurs je zo goed mogelijk begeleiden in het maken van keuzes en het vastellen van de wensen.

Overeen- komst vaststellen

Stap 3
Overeenkomst

2wielerlease.nl werkt samen met verschillende platforms en leasemaatschappijen. Als werkgever wordt u daar klant. De klantafspraken leggen we vast in een samenwerkingsovereenkomst en een raamovereenkomst met de leasemaatschappij. De leasemaatschappij doet een financiële check, waarna de boel gaat rollen.

Aanmelding fietslease- platform en regels

Stap 4
Fietsleaseplatform

U bepaalt de regels waaronder u het fietsplan voor uw medewerkers aanbiedt. Wat de fiets mag kosten, hoeveel u bijdraagt en natuurlijk wie er gebruik mogen maken van de regeling. Ook stelt u het format op voor de overeenkomst tussen u en uw medewerker. Als alles goed in ingeregeld kunt u uw medewerkers met een link uitnodigen om zich digitaal te registreren.

Uitnodigen van medewerkers

Stap 5
Digitale registratie

Zodra een medewerker zich aanmeldt voor een leasefiets ontvangt u een bericht. Op het moment dat u de aanvraag goedkeurt, krijgt de medewerker een code waarmee hij zijn droomfiets kan uitzoeken.

De medewerkers kiezen hun fiets

Stap 6
Fiets kiezen

Uw medewerker kiest bij ons een passende fiets. Uiteraard wordt gecontroleerd of dit past binnen de door u ingestelde regels. De leaseovereenkomst wordt automatisch opgesteld en ondertekend. De factuur van de fiets wordt betaald door de leasemaatschappij en u ontvangt maandelijks een factuur voor de lease.

Maandelijks een factuur per medewerker

Stap 7
Maandelijks factuur

Elke maand ontvang je een factuur per medewerker die bij ons een fiets least. Zo heb je van iedere werknemer apart een duidelijk overzicht van de kosten.

Verrekening met loon- administratie

Stap 8
Loonadministratie

Als laatste wordt het bedrag verrekend met de loonadministratie. Hoe dit verrekend wordt hangt af van het contract en de afspraken die gemaakt zijn. Voor advies kan je vrijblijvend contact opnemen.

Over 2wielerlease.nl

De nieuwe fietsregeling is voor al jouw werknemers interessant. Deze fietsregeling valt geheel buiten de werkkostenregeling (WKR) en je bepaald zelf of je meebetaalt aan de leasefiets van je werknemers. 2wielerlease.nl regelt alles en neemt daaarmee jou het werk uit handen.

Wat levert het jou als werkgever op?
Het levert je een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde aan voor nieuwe en bestaande medewerkers. Fietsen houd bovendien jou medewerkers energiek, fit en effectief. Daarnaast bespaar je ook nog eens op parkeerkosten, brandstof en kilometervergoeding.

Wist je dat een fiets ruim 30 keer zo schoon is als de auto? Hiermee dragen de leasefietsen bij aan een groen mobiliteitsbeleid.