Ruime kennis en ervaring in het 2-wielervak

2wielerlease.nl is onderdeel van Jansen 2wielers en regelt jouw leasefiets van A tot en met Z. Jansen 2wielers is in 2019 verkozen tot Tweewielerwinkel van het jaar en is dé e-bike en highspeed specialist in de regio. Met een leasefiets van 2Wielerlease is fileleed verleden tijd, hoef je nooit meer naar een parkeerplaats te zoeken en kom je ook nog eens fitter op je werk. Daarnaast profiteer je dankzij het nieuwe fietsplan ook nog eens van belastingvoordeel.

Win-win

Het doel van de overheid met deze nieuwe regeling is om het fietsen te stimuleren. Dat moet Nederland vergroenen en werkend Nederland fitter en vitaler maken. Wie regelmatig fietst is volgens onderzoek jaarlijks gemiddeld 2 dagen minder ziek. Als werkgever bespaar je daarnaast nog eens in eventuele parkeerkosten en uitgave voor een leaseauto. En niet onbelangrijk; de leasefiets past in een duurzamer mobiliteitsbeleid.

Hoe werkt het?

Per 1 januari 2020 betalen fietsers die een fiets ter beschikking krijgen van de werkgever, jaarlijks slechts 7 % bijtelling berekend over de catalogusprijs van de fiets. Daarmee lijkt het gebruik van de leasefiets heel erg op het (privé-)gebruik van de leaseauto. Een verschil is dat de bijtelling binnen de vrije ruimte van de WKR mag worden verrekend, waardoor de medewerker niets betaalt. Wel moet een eventuele reiskostenvergoeding over de gefietste woon-werkkilometers worden ingeleverd. De maandelijkse leasekosten komen voor rekening van de werkgever.

Onafhankelijk

2wielerlease.nl is onafhankelijk en werkt samen met verschillende landelijke platforms. Onze mensen zijn getraind om u – naast het vinden de juiste fietsoplossing – ook te adviseren op financieel en fiscaal vlak.

Verschil oude en nieuwe fietsplan

In het oude fietsplan is het leasen van een (elektrische) fiets niet populair. De regeling kent een behoorlijk ingewikkelde regelgeving en vereist een sluitende administratie die iedere privé rit tot op de kilometer nauwkeurig documenteert. Het aanschaffen en gebruiken van een elektrische fiets van de zaak wordt dan ook gezien als ingewikkeld en omslachtig.
Tot op heden valt de fiets van de zaak onder de werkkosten- regeling. Dit houdt in dat een werkgever tot 1,2 % van het verzamelinkomen van alle medewerkers belastingvrij mag gebruiken voor uitgaven die werknemers ten goede komt. De flink hoge aanschafprijs van een elektrische fiets slaat een behoorlijk gat in dit budget, waardoor al snel wordt afgezien van de koop.

Het nieuwe fietsplan is sterk vereenvoudigd en kan helemaal buiten de werkkostenregeling om lopen. Als de werkgever de bereid is de leasekosten volledig te betalen, dan betaalt een werknemers alleen een vaste bijtelling van 7% over de catalogusprijs van de fiets, ongeacht het aantal privékilometers. Ook zonder een bijdrage van de werkgever is er fiscaal voordeel mogelijk. Over de dagen dat met de fietst wordt gereisd, mag geen reiskostenvergoeding worden betaald.
Natuurlijk kun je als medewerker ook kiezen voor private lease en daarmee de kilometervergoeding behouden; dit kan interessant zijn bij grotere woon-werkafstanden.
De verdere ins- & outs nemen we graag met u door in een persoonlijk gesprek.